Du behöver
- 1 dl sötmandel (60 g)
- 1 3/4 dl florsocker
- 50 g rumstempererat smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 äggvitor
- (rivet apelsinskal)
- Garnering
- ca 15 sötmandlar, halverade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandeln med florsockret till fina smulor. Lägg över i en bunke och vispa ihop med smöret tills det är ljust och fluffigt. Rör ner mjöl och äggvitor så att det blir en tjock smet.
2
Klicka ut teskedsstora klickar
3
på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg på mandelhalvorna.
4
Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de börjar få fin färg och mörkna lite i kanterna. Låt svalna på plåten.
5
Förvara i burk med tättslutande lock.
Tips! Ta rivet citronskal i stället för apelsinskal om du föredrar det. Servera gärna till kyld rabarbersoppa. Receptet är från boken “Svenska kakor och desserter” (Max Ström).