Du behöver

  • 1 dl sötmandel (60 g)
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • (rivet apelsinskal)
  • Garnering
  • ca 15 sötmandlar, halverade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandeln med florsockret till fina smulor. Lägg över i en bunke och vispa ihop med smöret tills det är ljust och fluffigt. Rör ner mjöl och äggvitor så att det blir en tjock smet.

2
Klicka ut teskedsstora klickar

3
på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg på mandelhalvorna.

4
Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de börjar få fin färg och mörkna lite i kanterna. Låt svalna på plåten.

5
Förvara i burk med tättslutande lock.


Kommentar:
Tips! Ta rivet citronskal i stället för apelsinskal om du föredrar det. Servera gärna till kyld rabarbersoppa. Receptet är från boken “Svenska kakor och desserter” (Max Ström).