Du behöver

  • Kanelbullar ca 10st
  • Degen:
  • 4dl Bakerix
  • 4st stora ägg
  • 0,75 dl Sötrix
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • Fyllning:
  • Smör
  • Kanel
  • Strö sötrix
  • Hackade nötter eller mandelflarn

Gör så här

1
Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.

2
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper. Tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.

3
Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och Strö-sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.

4

5
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.


Kommentar:
Så goda nybakade men håller även måttet som uppvärmda i micro