Du behöver
- Kanelbullar ca 10st
- Degen:
- 4dl Bakerix
- 4st stora ägg
- 0,75 dl Sötrix
- 1 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
- Fyllning:
- Smör
- Kanel
- Strö sötrix
- Hackade nötter eller mandelflarn
Gör så här
1
Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.
2
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper. Tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.
3
Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och Strö-sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.
4
5
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.
Så goda nybakade men håller även måttet som uppvärmda i micro