Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 2–3 potatisar, tärnade
  • 50 g rotselleri, smått tärnad
  • 1 palsternacka, smått tärnad
  • 1 morot, smått tärnad
  • ½ gul lök, smått tärnad
  • salt och svartpeppar
  • 200 g quorn- eller vegobitar (går bra att byta ut mot rökt lax eller liknande)
  • 2 ägg

Gör så här

1
1. Värm olivoljan i en panna. Tillsätt samtliga rotfrukter och lök. Stek på svag värme tills rotsakerna är mjuka, cirka 15–20 minuter.

2
2. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Tillsätt quorn- eller vegobitar och stek ett par minuter till.

4
4. Stek äggen.

5

6
Om du ska göra en större sats än till två personer så är det smart att steka i ugnen, gärna i en form med nonstickbeläggning, 200 grader 15–20 min. Rör om några gånger under tiden.


Kommentar:
MÅLTIDSFÖRSLAG
1 portion rotsakspytt
1 stekt ägg
Blandad sallad utan dressing

385 kcal per portion
E% 33 procent protein, 42 procent fett, 25 procent kolhydrater