Du behöver
- 800 g grönkål
- 200 g gorgonzola
- 4 ägg
- 250 g ricotta
- 1 dl valnötter, hackade
- svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 pkt/250 g filodeg
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2. Tina fryst grönkål. Ansa och fräs färsk grönkål tills den är mjuk. Se till att så gott som all vätska avdunstar.
4
5
3. Blanda grönkål, gorgonzola, ägg, ricotta och valnötter i en bunke. Peppra efter smak.
6
7
4. Smält smör och blanda i oljan. Vik försiktigt ut ett filodegsark, pensla med smörblandningen. Lägg arket med den smörade sidan nedåt i en springform. Täck botten, låt arket hänga över kanten på ena sidan.
8
9
5. Gör likadant med nästa ark och lägg det bredvid det första arket. När du lagt på 4–5 ark ska de ligga omlott och sidorna på formen vara helt täckta av deg.
10
11
6. Häll ner grönkålsblandningen. Vik degen över toppen så att den täcks helt. Pensla degen med smörblandningen.
12
13
7. Baka i ugn i ca 1 tim. God varm, ljummen eller kall.
303 KCAL PER PORTION
E% 18 proc protein, 47 proc fett, 35 proc kolhydrater