Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 stor purjolök
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 msk olja
  • curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • spiskummin
  • timjan
  • (crème fraiche)

Gör så här

1
1. Skala och hacka grönsakerna.

2

3
2. Värm oljan i en kastrull och fräs curry efter smak i den. Lägg i grönsakerna och vänd runt så att de blandas med curryn.

4

5
3. Häll på krossade tomater och lägg på ett lock. Låt soppan koka tills grönsakerna är riktigt mjuka, 15–20 minuter.

6

7
4. Mixa soppan slät. Späd med vatten till önskad tjocklek (den ska vara ganska tjock) och krydda med salt, lite spiskummin och färsk timjan.

8

9
5. Den som vill kan ta en klick crème fraiche i soppan vid servering.


Kommentar:
141 kcal per portion (exkl. crème fraiche)
E% 11 procent protein, 28 procent fett, 61 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.