Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 2 blomkålshuvuden
  • 1 zucchini
  • 1 burk ajvar (stark el mild)
  • 1/2 dl ekologisk olivolja
  • 2 msk ekologisk balsamvinäger
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 pkt ekologisk fetaost
  • ev couscous eller bulgur som tillbehör

Gör så här

1
1. Skala och halvera löken och lägg de fyra halvorna i en skål med kallt vatten (drar ur det starkaste).

2

3
2. Rensa blomkålshuvudena. Dela i mindre bitar, behåll de minsta buketterna som de är och klyv de större. Lägg i en stor skål.

4

5
3. Skölj och dela zucchinin i bitar. Blanda ner med blomkålen.

6

7
4. Häll ajvarburken i en skål, rör ner olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

8

9
5. Ta upp löken ur vattnet, dela i mindre bitar/skivor och vänd ner med blomkålen och zucchinin. Häll över ajvarvinägretten och rör om ordentligt så allt blir blandat.

10

11
6. Skölj fetaostbitarna i kallt vatten och smula över.

12

13
7. Går utmärkt att äta som det är, men med couscous eller bulgur blir det en matigare måltid!


Kommentar:
505 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 69 proc fett, 14 proc kolhydrater

Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.