Du behöver
- 2 rödlökar
- 2 blomkålshuvuden
- 1 zucchini
- 1 burk ajvar (stark el mild)
- 1/2 dl ekologisk olivolja
- 2 msk ekologisk balsamvinäger
- salt och nymald svartpeppar
- 2 pkt ekologisk fetaost
- ev couscous eller bulgur som tillbehör
Gör så här
1
1. Skala och halvera löken och lägg de fyra halvorna i en skål med kallt vatten (drar ur det starkaste).
2
3
2. Rensa blomkålshuvudena. Dela i mindre bitar, behåll de minsta buketterna som de är och klyv de större. Lägg i en stor skål.
4
5
3. Skölj och dela zucchinin i bitar. Blanda ner med blomkålen.
6
7
4. Häll ajvarburken i en skål, rör ner olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
8
9
5. Ta upp löken ur vattnet, dela i mindre bitar/skivor och vänd ner med blomkålen och zucchinin. Häll över ajvarvinägretten och rör om ordentligt så allt blir blandat.
10
11
6. Skölj fetaostbitarna i kallt vatten och smula över.
12
13
7. Går utmärkt att äta som det är, men med couscous eller bulgur blir det en matigare måltid!
505 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 69 proc fett, 14 proc kolhydrater
Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.