Du behöver

  • 1 pkt kidneybönor, färdigkokta (ca 380 g)
  • 1–2 ägg
  • 1/2 liten purjolök (ca 70 g)
  • 2 msk persilja
  • 125 g keso
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mineralsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja
  • Morotsmos
  • 4 morötter
  • 1 röd chili, färsk
  • 1–2 klyftor vitlök
  • 2–3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk mineralsalt
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikapulver

Gör så här

1
1. Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa.

2

3
2. Finhacka purjolöken och rör ner den tillsammans med persilja och keso.

4

5
3. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar.

6

7
4. Blanda ner vetemjöl och låt svälla i cirka 10 minuter. Forma till 8 biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i 3 till 5 minuter på varje sida.

8

9
5. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.

10

11
6. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15 till 20 minuter.

12

13
7. Dela chilifrukten, ta ur kärnorna och de vita väggarna.

14

15
8. Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare och mixa till ett slätt mos. Om du vill ha en lösare konsistens på moset, droppa i hett vatten.

16

17
9. Servera gärna med mathavre och kokta ärter.


Kommentar:
336 KCAL PER PORTION (ej beräknat med mathavre och ärter)
E% 16 procent protein, 53 procent fett, 31 procent kolhydrater