Du behöver

  • 10 små rödbetor
  • 1 dl jordnötssmör ( jordnötssmöret ska endast innehålla jordnötter och salt)
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finriven ingefära
  • havssalt och svartpeppar
  • 3 msk rostade pumpafrön, kokos eller sesamfrön

Gör så här

1
1. Skrubba rödbetorna noggrant. Lägg dem i saltat vatten och koka tills de känns mjuka, 20–30 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala dem och dela i stora bitar.

2

3
2. Blanda jordnötssmör, olivolja, citronrasp och ingefära till en jämn aningen rinnig smet. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med de ljumma rödbetorna.

4

5
3. Rosta pumpafröna i torr stekpanna och strö över som garnering.


Kommentar:
420 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 78 proc fett, 13 proc kolhydrater