Du behöver
- 10 små rödbetor
- 1 dl jordnötssmör ( jordnötssmöret ska endast innehålla jordnötter och salt)
- 5 msk olivolja
- 1 citron, rivet skal
- 4 msk finriven ingefära
- havssalt och svartpeppar
- 3 msk rostade pumpafrön, kokos eller sesamfrön
Gör så här
1
1. Skrubba rödbetorna noggrant. Lägg dem i saltat vatten och koka tills de känns mjuka, 20–30 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala dem och dela i stora bitar.
2
3
2. Blanda jordnötssmör, olivolja, citronrasp och ingefära till en jämn aningen rinnig smet. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med de ljumma rödbetorna.
4
5
3. Rosta pumpafröna i torr stekpanna och strö över som garnering.
420 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 78 proc fett, 13 proc kolhydrater