Du behöver

  • 1 l champinjoner färska, skivade
  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar skalade, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond konc
  • 1 dl vispgrädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 msk sherry
  • 2 st kycklingfiléer tärnade
  • olja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 dl bladpersilja hackad

Gör så här

1
Fräs svampen i smöret i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills det börjar knäppa i svampen. Tillsätt vatten och buljong och koka i cirka tio minuter. Stavmixa soppan, tillsätt grädde, salt, peppar och sherry.

2
Stek kycklingen i smör och olja på hög värme. När någon minut återstår fräs med vitlök och persilja.

3
Servera soppan med kycklingtoppingen, droppa över lite olivolja och strö över hackad persilja. Servera knäckebrödsmörgås med ost till.


Kommentar:
Kcal 466, Fett 25 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 6 g