Du behöver

  • smör och 1 dl kokosflingor till formen
  • 100 g (skållad) mandel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 medelstora kokta kalla pressade potatisar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • (flagad kokos)

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en kakform, max 1 1/2 liter, med kokosflingor. Mal mandeln.

2
Rör socker och smör pösigt, använd gärna elvisp på låg fart. Blanda i ett ägg i taget, samt kryddorna. Rör i mandeln och

3
potatisen. Fördela smeten i formen.

4
Grädda i ugnens nedre del cirka 40 minuter. Låt kakan stadga sig något innan den stjälps upp. Håller flera dagar i kylen.

5
Rör smöret fluffigt med florsockret i matberedare eller med elvisp. Bred smeten på kakan, kyl. Dekorera gärna med torrostade kokos­flagor vid servering.