Du behöver
- smör och 1 dl kokosflingor till formen
- 100 g (skållad) mandel
- 1 1/2 dl strösocker
- 75 g rumsvarmt smör
- 2 ägg
- 2 tsk malen kanel
- 1 1/2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
- 2 medelstora kokta kalla pressade potatisar
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- (flagad kokos)
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en kakform, max 1 1/2 liter, med kokosflingor. Mal mandeln.
2
Rör socker och smör pösigt, använd gärna elvisp på låg fart. Blanda i ett ägg i taget, samt kryddorna. Rör i mandeln och
3
potatisen. Fördela smeten i formen.
4
Grädda i ugnens nedre del cirka 40 minuter. Låt kakan stadga sig något innan den stjälps upp. Håller flera dagar i kylen.
5
Rör smöret fluffigt med florsockret i matberedare eller med elvisp. Bred smeten på kakan, kyl. Dekorera gärna med torrostade kokosflagor vid servering.