Du behöver

  • 8 dl vatten + 3 msk konc kycklingfond
  • 1 st fänkålstånd 1 stort eller två små
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl arborioris
  • 3 dl vitt vin
  • 1.5 msk smör
  • 2 msk parmesanost nyriven
  • 2 st kräftstjärtar avrunna

Gör så här

1
Koka upp vatten och fond till buljong. Ansa fänkålen och tärna den, spara fänkålsdillen till dekoration om den är fin.

2
Fräs schalottenlöken ett par minuter i oljan i en kastrull. Tillsätt fänkål och vitlök och fräs några minuter till. Tillsätt riset och vänd runt så kornen blir lite genomskinliga. Häll på vinet och låt koka in under omrörning.

3
Tillsätt varm buljong, en skopa i taget och koka in innan nästa tillsätts. Fortsätt så tills riset är mjukt men har en liten kärna. Tillsätt mer buljong om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar.

4
När du är nöjd, tillsätt smör, parmesanost och vänd i kräftstjärtarna. Dekorera med fänkålsdillen.