Du behöver

Hasselnötskaramell:

1 dl hasselnötter
1 dl socker

Enkel chokladsås:

1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
1.5 dl kakao

Gör så här

1
Hasselnötskaramell: Hacka hasselnötterna ganska grovt och lägg dem tätt ihop på bakplåtspapper på en plåt.

2
Smält sockret försiktigt i en kastrull utan att röra om, när allt är smält och ljust brunt, häll det över de hackade nötterna och låt kallna. Var försiktig så att inte sockret bränns. Och var rädd om händerna! Hacka karamellen grovt när den stelnat.

3
Enkel chokladsås: Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig, rör i kakao, koka någon minut under omrörning till blank och fin sås.

4
Såsen kan ätas både kall och varm.

5
Servera till en god vaniljglass.


Kommentar:
Till servering: God vaniljglass