Du behöver
- 2 msk smör eller olja
- 4 st morötter i skivor
- 3 dl skärbönor snittade
- vitkål eller finstrimlad
- 3 st knipplökar i klyftor
- 0.25 st chili finhackad
- 1 bitar färsk ingefära
- 1 l fiskbuljong
- 1 pkt nudlar 85 g, av asiatisk typ
- 1 pkt torskfilé 400 gram, i bitar
- 8 st körsbärstomater halverade
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
1
Hetta upp matfettet i soppkastrullen och fräs morötter, bönor, lök och chili blanka. Pressa i ingefära genom vitlökspressen och häll på kokande fiskbuljong. Koka grönsakerna 3–5 minuter.
2
Bryt ner nudlarna i soppan. Koka ytterligare 3 minuter.
3
Lägg fisk och tomater i soppan och koka upp igen, låt därefter dra 2–3 minuter tills fiskbitarna är färdiga. Smaka av med salt. Garnera med dill vid servering. Servera bröd till.
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 25 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 10 g