Du behöver

  • 2 msk smör eller olja
  • 4 st morötter i skivor
  • 3 dl skärbönor snittade
  • vitkål eller finstrimlad
  • 3 st knipplökar i klyftor
  • 0.25 st chili finhackad
  • 1 bitar färsk ingefära
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 pkt nudlar 85 g, av asiatisk typ
  • 1 pkt torskfilé 400 gram, i bitar
  • 8 st körsbärstomater halverade
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Hetta upp matfettet i soppkastrullen och fräs morötter, bönor, lök och chili blanka. Pressa i ingefära genom vitlökspressen och häll på kokande fiskbuljong. Koka grönsakerna 3–5 minuter.

2
Bryt ner nudlarna i soppan. Koka ytterligare 3 minuter.

3
Lägg fisk och tomater i soppan och koka upp igen, låt därefter dra 2–3 minuter tills fiskbitarna är färdiga. Smaka av med salt. Garnera med dill vid servering. Servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 25 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 10 g