Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 bifftomater eller 4 vanliga tomater
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 dl pesto
  • ca 25 g tunnhyvlad pecorino- eller parmesanost
  • 150–200 g tunnskuret köttpålägg eller bräckt lufttorkad skinka

Gör så här

1
Borsta potatisarna och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka dem 12–15 minuter beroende på storleken, prova med en sticka. Sila av vattnet och ånga av potatisarna väl.

2
Dela eventuellt potatisarna och lägg upp dem tillsammans med bitskuren tomat och väl sköljd rucola. Klicka på pesto och hyvla över smakrik ost.

3
Garnera med salta skivor av kallskuret kött. Servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 500, Fett 20 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 7 g