Du behöver

  • 1 kg slanggurka
  • 2 msk smör/margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1 msk lättstötta senapsfrön
  • salt, vitpeppar
  • strösocker
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • Att äta till:
  • stekta korvar med kryddig smak
  • kokt potatis, gärna av mjölig sort

Gör så här

1
Skala gurkan och halvera den längs med. Ta bort kärnsträngen med hjälp av en sked. Skär gurkan i skivor.

2
Fräs gurkskivorna och låt dem ånga avi matfett i en stek- eller traktörpanna. Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka försiktigt under omrörning några minuter.

3
Smaksätt med senapsfrö, salt, vitpeppar och en nypa socker. Blanda till sist i gräslöken.


Kommentar:
Välj korv till som passar vid ev. allergi.