Du behöver
- 1 kg slanggurka
- 2 msk smör/margarin
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
- 1 msk lättstötta senapsfrön
- salt, vitpeppar
- strösocker
- 1/2 dl finklippt gräslök
- Att äta till:
- stekta korvar med kryddig smak
- kokt potatis, gärna av mjölig sort
Gör så här
1
Skala gurkan och halvera den längs med. Ta bort kärnsträngen med hjälp av en sked. Skär gurkan i skivor.
2
Fräs gurkskivorna och låt dem ånga avi matfett i en stek- eller traktörpanna. Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka försiktigt under omrörning några minuter.
3
Smaksätt med senapsfrö, salt, vitpeppar och en nypa socker. Blanda till sist i gräslöken.
Välj korv till som passar vid ev. allergi.