Du behöver
- 400 g hallon
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vatten
- 1 äggvita
- vispgrädde till garnering
- maränger till garnering
Gör så här
1
Blanda hallonen med 1deciliter socker och låt safta sig. Lägg kärnorna i en liten kastrull och koka upp med vattnet. Sila, spara saften.
2
Blanda bärmos, resten av sockret och saften från kärnorna i en rostfri bunke, 2 liter. Sätt i frysen i 1/2–1 timme tills massan börjat frysa till på ytan.
3
Ta ut och vispa massan slät. Blanda ner en hårdvispad äggvita. Frys massan 1 timme.
4
Ta åter ut bunken ur frysen och vispa länge, tills massan är ljus och seg och ökat kraftigt i volym. Massan är nu färdigvispad och hälls i en form som klätts med plastfolie. Sätt formen i frysen 3–4 timmar.
5
Garnera med vispgrädde och maränger före servering.
Läsarrecept: Christiane Londen.