Du behöver

  • 400 g hallon
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 äggvita
  • vispgrädde till garnering
  • maränger till garnering

Gör så här

1
Blanda hallonen med 1deciliter socker och låt safta sig. Lägg kärnorna i en liten kastrull och koka upp med vattnet. Sila, spara saften.

2
Blanda bärmos, resten av sockret och saften från kärnorna i en rostfri bunke, 2 liter. Sätt i frysen i 1/2–1 timme tills massan börjat frysa till på ytan.

3
Ta ut och vispa massan slät. Blanda ner en hårdvispad äggvita. Frys massan 1 timme.

4
Ta åter ut bunken ur frysen och vispa länge, tills massan är ljus och seg och ökat kraftigt i volym. Massan är nu färdigvispad och hälls i en form som klätts med plastfolie. Sätt formen i frysen 3–4 timmar.

5
Garnera med vispgrädde och maränger före servering.


Kommentar:
Läsarrecept: Christiane Londen.