Du behöver
- 2 äggulor
- 3 msk socker
- 250 g mascarpone
- 1 dl vispgrädde
- 1 liter jordgubbar
- 1 1/2 tsk finriven ingefära
- 4 cantuccini, italienska mandel-skorpor
- florsocker att pudra över
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker luftigt med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa vidare tills det blandats ordentligt. Häll i vispgrädden och vispa tills den blir en fast kräm.
2
Snoppa och mosa hälften av jordgubbarna (det ska bli cirka
3
1 1/2 deciliter mosade) tillsammans med ingefäran. Häll av lite vätska om moset blir väldigt rinnigt.
4
Vänd försiktigt ner bärmoset i gräddkrämen lite i taget.
5
Skeda upp i fyra koppar eller skålar och ställ i kylen att kallna någon timme. Garnera med kvarvarande jordgubbar och bryt över cantuccini precis före servering. Lite pudrat florsocker på toppen ser flott ut.