Du behöver

  • 2 äggulor
  • 3 msk socker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 1/2 tsk finriven ingefära
  • 4 cantuccini, italienska mandel-skorpor
  • florsocker att pudra över

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker luftigt med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa vidare tills det blandats ordentligt. Häll i vispgrädden och vispa tills den blir en fast kräm.

2
Snoppa och mosa hälften av jordgubbarna (det ska bli cirka

3
1 1/2 deciliter mosade) tillsammans med ingefäran. Häll av lite vätska om moset blir väldigt rinnigt.

4
Vänd försiktigt ner bärmoset i gräddkrämen lite i taget.

5
Skeda upp i fyra koppar eller skålar och ställ i kylen att kallna någon timme. Garnera med kvarvarande jordgubbar och bryt över cantuccini precis före servering. Lite pudrat florsocker på toppen ser flott ut.