Du behöver
- 1/2 purjolök
 - 1 dl matolja
 - 100 g färska haricots verts
 - 100 g rättika
 - 2 salladslökar
 - 100 g lufttorkad renstek eller skinka eller sydafrikansk biltong
 - 2 soltorkade tomater i marinad
 - 1 dl brödkrutonger
 
Gör så här
1
                Strimla purjon på längden. Fritera strimlorna lätt i olja i en liten kastrull. Lägg strimlorna på kökspapper att droppa av.
            
2
                Strimla bönorna på längden och förväll dem cirka 2 minuter i kokande vatten och spola av med kallvatten.
            
3
                Skala och strimla rättikan tunt. Skiva salladslökarna tunt. Skär kött och tomater i strimlor.
            
4
                Blanda alla ingredienser och lägg upp på assietter. Strö på brödkrutonger och garnera med friterad purjo.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







