Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2.5 tsk chilipulver
  • 1.25 dl grädde + 1 dl mjölk
  • smör och ströbröd till formen
  • 125 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 210 g vetemjöl
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Blanda socker, kakao, chilipulver, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och låt den svalna.

2
Smörj och bröa en form, 1 1/2 liter. Värm ugnen till 175 grader.

3
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under vispning. Blanda mjölet med vaniljsocker, salt och bakpulver, och vänd ner i smeten växelvis med chokladblandningen.

4
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen

5
cirka 1 timme.