Du behöver
- Rabarbersalsa:
- 500 g rabarber
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 röd chili
- 1–2 msk rosépeppar
- Ankbröst:
- 2 (tinade) ankbröst, ca 350 g
- salt, svartpeppar
- 2 msk smör
- 2–3 msk balsamvinäger
- Rårakor:
- 8 potatisar
- 1 tsk salt
- 3 msk smör
- svartpeppar
Gör så här
1
Skölj rabarbern. Skiva den max centimetertjockt, så behöver den inte skalas. Lägg i kastrull med vatten och socker. Tunnskiva och kärna ur chilifrukten, lägg i den och krossad rosépeppar. Koka upp och sjud några minuter tills rabarbern är mjuk, känn med sticka. Mycket lös salsa kan redas med lite potatismjöl blandat med 1/2 deciliter kallvatten. Koka upp under omrörning, dra åt sidan.
2
Torka av köttet, salta och peppra den runt om. Bryn smöret i stekpanna på näst högsta värme, lägg i fågelbrösten när smöret tystnat. Låt köttet ta färg 3–4 minuter på varje sida, pensla med vinägern och svep in i aluminiumfolie. Låt vila i folie med handduk runt 10 minuter innan köttet skivas upp. Det ska vara rosa inuti.
3
Skala potatisarna, riv dem medelfint och blanda med det mesta av saltet. Stek som platta klickar på dryg medelvärme i smör ett par minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.