Du behöver
- 4 Kronfågel kycklingklubbor 1 hackad gul lök
- Smör och olja till stekning
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 2 dl avorioris
- 4 dl valfri buljong
- 1 knippe grön sparris
- Salt och peppar
- 1 klase/kvist körsbärstomater Garnering Persilja
Gör så här
Fräs löken mjuk i en kastrull. Tillsätt saffran och ris, fräs ytterligare ett par minuter. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 20 min. Ringla över lite olja och rör om. Krydda klubborna med grillkrydda och stek i 200° C i ca 30 min eller tills de är färdiga. Kolla med sticka, köttsaften ska vara klar, dvs. utan rosa inslag. Låt kvisten med tomater steka med de sista 10 minuterna bredvid kycklingen. Dela sparrisen i ca 3 delar och stek dem lätt i ett par minuter i smör. Blanda risotton med sparrisen och servera klubborna till med några ugnsbakade tomater. Smaklig måltid!