Du behöver
- 3 st gula lökar
 - 2.5 msk olivolja
 - salvia några kvistar färsk
 - 500 g kalvlever i tunna strimlor
 - salt svartpeppar
 - 1 msk vit balsamvinäger + 1 dl vitt vin
 - 2 msk slätpersilja hackad
 
Gör så här
1
                Skiva löken och mjukfräs den och några salviablad 7–8 minuter i hälften av oljan på medelvärme. Ta upp.
            
2
                Höj värmen lite och fräs nu lite av levern i taget, med ytterligare salviablad, i olja till fin färg någon minut på varje sida. Ta upp efterhand, salta och peppra.
            
3
                Ner med allt i panna, hetta upp igen och tillsätt vinäger och vin, Salta och peppra, strö i persilja och servera med polenta.
            
4
                Tips För mer och tjockare sky: Rör in 1 matsked vetemjöl i den frästa löken. Öka sedan vinmängden till den dubbla.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







