Du behöver

  • 600 g lakerygg
  • (skinn- och benfri ryggfilé)
  • 1 gul lök
  • 300 g räkor
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

1
Dela fiskfilén i mindre bitar. Hacka löken, skala och grovhacka räkorna.

2
Lägg fisk, lök, räkor och salt i matberedaren och kör samman ingredienserna. Tillsätt grädden i en stråle genom locket medan maskinen går på halvfart till en smidig färs.

3
Vispa upp vitorna lätt (ej hårdvispade till skum), och vänd in dem i färsen tillsammans med potatismjöl, kajennpeppar och dill.

4
Klä en brödform med plastfolie. Fyll den med färs och vik över plasten.