Du behöver

  • 12–15 cocktailtomater, delade
  • salt och peppar
  • 100 g haricots verts, delade
  • 1 msk olivolja
  • 600 g gösfilé
  • olivolja
  • 30 g smör
  • 8–10 sardellfiléer, hackade
  • 1/2 dl kapris
  • Potatispuré:
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2–3 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomathalvorna i en form, salta och peppra, sätt in i ugnen i 10 minuter. Stek bönorna hastigt i het panna med olja, salta. Dela fiskfiléerna i två eller tre bitar. Stek dem i olivolja 2–3 minuter på varje sida, salta och peppra, lägg upp på ett fat. Lägg smöret i stekpannan och låt det brynas, lägg i sardeller och kapris. Slå över fisken eller servera på sidan om.

2
Potatispuré: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, ånga av ordentligt. Mosa med gaffel, vispa i mjölk och smör med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med socker, salt och peppar.