Du behöver
- 12–15 cocktailtomater, delade
- salt och peppar
- 100 g haricots verts, delade
- 1 msk olivolja
- 600 g gösfilé
- olivolja
- 30 g smör
- 8–10 sardellfiléer, hackade
- 1/2 dl kapris
- Potatispuré:
- 1 kg mjölig potatis, skalad
- 2–3 dl varm mjölk
- 2 msk smör
- 1 nypa socker
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomathalvorna i en form, salta och peppra, sätt in i ugnen i 10 minuter. Stek bönorna hastigt i het panna med olja, salta. Dela fiskfiléerna i två eller tre bitar. Stek dem i olivolja 2–3 minuter på varje sida, salta och peppra, lägg upp på ett fat. Lägg smöret i stekpannan och låt det brynas, lägg i sardeller och kapris. Slå över fisken eller servera på sidan om.
2
Potatispuré: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, ånga av ordentligt. Mosa med gaffel, vispa i mjölk och smör med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med socker, salt och peppar.