Du behöver

  • 700 g gäddfilé skinn- och benfri
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 st ägg + 1 msk vatten
  • 1 dl sesamfrön vita
  • smör till bryning

Gör så här

1
Skölj och torka av filéerna, dela dem i serveringsbitar.

2
Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen med vattnet i en annan djup tallrik. Häll upp sesamfröna i en tredje djup tallrik.

3
Vänd filébitarna i vetemjöl, därefter i ägg och slutligen i sesam. Bryn bitarna i smör i stekpanna på medelvärme tills båda sidor fått fin färg. Lägg upp fiskbitarna i en liten långpanna och efterstek dem färdiga i ugnen i 200 grader max 10 minuter, beroende på tjockleken. Servera fisken nystekt.

4
Tillbehör Skala och klyfta 3 färska rödbetor (500 gram). Lägg dem i en gryta med 50 gram smör, 1 matsked pressad citronsaft och cirka 1 matsked strösocker. Sätt in grytan i ugnen och baka tärningarna mjuka i 200 grader cirka

5
15 minuter. Rör om då och då.