Du behöver
- 700 g gäddfilé skinn- och benfri
- 3 msk vetemjöl
- 1 msk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
- 2 st ägg + 1 msk vatten
- 1 dl sesamfrön vita
- smör till bryning
Gör så här
1
Skölj och torka av filéerna, dela dem i serveringsbitar.
2
Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen med vattnet i en annan djup tallrik. Häll upp sesamfröna i en tredje djup tallrik.
3
Vänd filébitarna i vetemjöl, därefter i ägg och slutligen i sesam. Bryn bitarna i smör i stekpanna på medelvärme tills båda sidor fått fin färg. Lägg upp fiskbitarna i en liten långpanna och efterstek dem färdiga i ugnen i 200 grader max 10 minuter, beroende på tjockleken. Servera fisken nystekt.
4
Tillbehör Skala och klyfta 3 färska rödbetor (500 gram). Lägg dem i en gryta med 50 gram smör, 1 matsked pressad citronsaft och cirka 1 matsked strösocker. Sätt in grytan i ugnen och baka tärningarna mjuka i 200 grader cirka
5
15 minuter. Rör om då och då.