Du behöver
- ca 400 g olika sorters salladsblad
- slätbladig persilja
- 1 rödlök
- ca 400 g svamp, t ex kantareller
- 2 msk oliv- eller rapsolja
- 2-3 krossade vitlöksklyftor
- salt, svartpeppar
- 4 skivor bröd
- Chèvrecrème:
- 100 g chèvre eller fetaost
- 1 burk kesella
- 2-3 msk vatten
- 1-2 krm sambal oelek
- 1/2-1 tsk citronsaft
- salt och peppar
- Dressing:
- 1 msk balsamvinäger
- 3 msk olja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skölj och ansa salladsblad och persilja. Blanda med dressing och fördela på tallrikar.
2
Skala och strimla löken. Spara några lökstrimlor till dekoration.
3
Ansa och stek svampen först utan fett, så att det mesta av vätskan försvinner. Fortsätt att steka svampen tillsammans med löken i hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär brödet i tärningar och stek dem i resten av oljan samt vitlök.
5
Mixa getosten med kesella och vatten i en matberedare. Smaksätt med sambal oelek, citronsaft, salt och peppar.
6
Fördela svamp, brödkrutonger och rödlöksstrimlor på salladsbladen.
7
Servera med en klick chèvrecrème.
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna.