Du behöver

  • ca 400 g olika sorters salladsblad
  • slätbladig persilja
  • 1 rödlök
  • ca 400 g svamp, t ex kantareller
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • Chèvrecrème:
  • 100 g chèvre eller fetaost
  • 1 burk kesella
  • 2-3 msk vatten
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1/2-1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • Dressing:
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och ansa salladsblad och persilja. Blanda med dressing och fördela på tallrikar.

2
Skala och strimla löken. Spara några lökstrimlor till dekoration.

3
Ansa och stek svampen först utan fett, så att det mesta av vätskan försvinner. Fortsätt att steka svampen tillsammans med löken i hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär brödet i tärningar och stek dem i resten av oljan samt vitlök.

5
Mixa getosten med kesella och vatten i en matberedare. Smaksätt med sambal oelek, citronsaft, salt och peppar.

6
Fördela svamp, brödkrutonger och rödlöksstrimlor på salladsbladen.

7
Servera med en klick chèvrecrème.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna.