Du behöver
- 30 stora, frysta grönskalsmusslor, ca 900 g
 - 1/2 dl hackad persilja
 - 1/2 dl finhackade färska spenatblad
 - 1 kruka fransk dragonkvistar, finhackade
 - 1/4 dl finhackad gräslök
 - 4–5 skivor färsk formfranska, kantskurna och smulade
 - 1 tsk flingsalt
 - peppar från kvarn
 - ca 200 g kallt smör
 
Gör så här
1
                Lägg skalhalvorna med musslan uppåt på en bricka att tina 2–3 timmar i kylskåp. Går även bra att tina över natten.
            
2
                Blanda samman de gröna hackade örterna med smulat bröd (smula bröd i matberedaren så blir det jämna smulor), salt och peppar. Fördela smulet över musslorna. Hyvla en tunn skiva kallt smör över varje mussla. Lägg musslorna på en bädd av grovt salt i långpanna eller en ugnssäker form. Gratinera musslorna högt upp i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter tills de fått aningen färg. Servera musslorna rykande varma att
            
3
                ätas med en liten gaffel direkt ur skalen.
            
4
                Tips: Örthack och brödsmul kan göras dagen innan.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







