Du behöver
- 30 stora, frysta grönskalsmusslor, ca 900 g
- 1/2 dl hackad persilja
- 1/2 dl finhackade färska spenatblad
- 1 kruka fransk dragonkvistar, finhackade
- 1/4 dl finhackad gräslök
- 4–5 skivor färsk formfranska, kantskurna och smulade
- 1 tsk flingsalt
- peppar från kvarn
- ca 200 g kallt smör
Gör så här
1
Lägg skalhalvorna med musslan uppåt på en bricka att tina 2–3 timmar i kylskåp. Går även bra att tina över natten.
2
Blanda samman de gröna hackade örterna med smulat bröd (smula bröd i matberedaren så blir det jämna smulor), salt och peppar. Fördela smulet över musslorna. Hyvla en tunn skiva kallt smör över varje mussla. Lägg musslorna på en bädd av grovt salt i långpanna eller en ugnssäker form. Gratinera musslorna högt upp i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter tills de fått aningen färg. Servera musslorna rykande varma att
3
ätas med en liten gaffel direkt ur skalen.
4
Tips: Örthack och brödsmul kan göras dagen innan.