Du behöver
- 1 st gul lök
- 200 g skogschampinjoner
- olja
- 4 dl couscousgryn
- 4 dl svampbuljong eller hönsbuljong
- 1 dl parmesanost riven färsk
- 1 dl svarta oliver
- salt och peppar
- 1 dl hackad gräslök
Tillbehör:
600 g laxfilé
Panering:
1.5 st ägg
2.5 dl sesamfrön skalade
salt och peppar
Gör så här
Skala och finhacka löken. Rensa och klyfta svampen. Fräs den i olja i en gryta några minuter på svag värme tills löken mjuknat. Tillsätt couscousgrynen och rör om. Hetta upp svampbuljongen och häll den över couscousen. Ta grytan från plattan och låt couscousgrynen stå och svälla under lock i cirka 6 minuter. Rör ner den färskrivna parmesanosten och oliverna. Krydda och strö över gräslöken. Dela laxfilén i fyra delar. Vispa upp ägget. Doppa laxbitarna i ägg och vänd dem i sesamfrön. Stek dem runt om i olja tills de fått fin färg och är knappt genomstekta. Krydda. Servera till couscous-svampröran.
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.