Du behöver

  • 300 g avrunna musslor från burk
    1 dl musselspad
    2 små morötter (ca 100 g)
    150 g selleristjälkar
    100 g färska champinjoner
    3 msk (raps)olja
    1 påse saffran
    2-3 msk nypressad citronsaft
    2 dl crème fraîche
    salt
    nymalen vitpeppar
    strösocker
    1 msk h

Gör så här

1
Låt musslorna rinna av i en sikt. Spara 1 dl av spadet. Ansa och finhacka morötter och selleri. Skär champinjonerna i klyftor eller skivor. Fräs först morötter och selleri några minuter i olja. Lägg sedan i svampen och pudra över saffran. Häll i citronsaft, musselspad och crème fraîche. Låt sjuda 5-8 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några korn socker.

2
Lägg i musslorna och låt allt bli hett. Strö över persilja och servera ris till.