Du behöver
- 300 g avrunna musslor från burk
1 dl musselspad
2 små morötter (ca 100 g)
150 g selleristjälkar
100 g färska champinjoner
3 msk (raps)olja
1 påse saffran
2-3 msk nypressad citronsaft
2 dl crème fraîche
salt
nymalen vitpeppar
strösocker
1 msk h
Gör så här
1
Låt musslorna rinna av i en sikt. Spara 1 dl av spadet. Ansa och finhacka morötter och selleri. Skär champinjonerna i klyftor eller skivor. Fräs först morötter och selleri några minuter i olja. Lägg sedan i svampen och pudra över saffran. Häll i citronsaft, musselspad och crème fraîche. Låt sjuda 5-8 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några korn socker.
2
Lägg i musslorna och låt allt bli hett. Strö över persilja och servera ris till.