Du behöver

  • 2 st. 20 cm långa gröna squashfrukter
  • salt
  • 2 msk (oliv)olja
  • svartpeppar
  • 4 tinade portionsbitar laxfilé utan skinn, à ca 150 g
  • (oliv)olja, svartpeppar, fingersalt
  • Sås:
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 krukor färsk körvel
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar

Gör så här

1
Skiva squashen knappt centimetertjockt, salta skivorna på båda sidor och låt dem ligga och vattnas ut 10 minuter eller så på ett fat. När de ska grillas, cirka 5 minuter på varje sida, torkas de först av, penslas med olja och peppras.

2
Olja fisken lätt och peppra och salta den runtom innan den grillas eller steks 3-4 minuter på varje sida över dryg medelvärme.

3
Sås: Koka upp vatten med fond, ta från värmen och mixa spadet med färsk körvel, både blad och de späda stjälkarna. Rör varsamt i crème fraîche och smaka av med salt och kajennpeppar.