Du behöver
- 1 block fiskfilé, 300 g (torsk, kolja eller sej)
- Sås:
- 2 msk olivolja
- 2 färska gula lökar i skivor
- (3 soltorkade tomater)
- 1 burk hela tomater
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk hackad rosmarin
- 2 msk grovhackade svarta oliver
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket. Skär det på snedden i 3-4 bitar.
2
Hetta upp oljan till såsen i en vid kastrull. Fräs löken i oljan, samt eventuellt skållade och strimlade soltorkade tomater.
3
Häll burktomaterna med sitt spad i kastrullen. Mosa tomaterna något. Tillsätt citronsaft, rosmarin och oliver. Låt såsen koka 5 minuter utan lock.
4
Lägg fiskbitarna i såsen och sjud under lock cirka 5 minuter tills fisken är vit och färdig rakt igenom.