Du behöver

  • 1 block fiskfilé, 300 g (torsk, kolja eller sej)
  • Sås:
  • 2 msk olivolja
  • 2 färska gula lökar i skivor
  • (3 soltorkade tomater)
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 2 msk grovhackade svarta oliver

Gör så här

1
Halvtina fiskblocket. Skär det på snedden i 3-4 bitar.

2
Hetta upp oljan till såsen i en vid kastrull. Fräs löken i oljan, samt eventuellt skållade och strimlade soltorkade tomater.

3
Häll burktomaterna med sitt spad i kastrullen. Mosa tomaterna något. Tillsätt citronsaft, rosmarin och oliver. Låt såsen koka 5 minuter utan lock.

4
Lägg fiskbitarna i såsen och sjud under lock cirka 5 minuter tills fisken är vit och färdig rakt igenom.