Du behöver
- 3 kokta rödbetor, ca 300 g
- 75 g bacontärningar
- 1 msk kapris
- 2 msk hackad persilja
- 1 block (400 g) fryst fiskfilé
- eller portionsbitar av laxfilé
- 1 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
- 1/2 msk flytande margarin
- 1/2 citron
- pressad potatis till
Gör så här
1
Klyfta skalade rödbetor (kokas 15-20 minuter alltefter storlek och hur länge de lagrats, eller mikras i påse, 600 W, 10-12 minuter, pricka skalet först).
2
3
Stek bacontärningarna i stekpanna utan extra fett. Lägg i rödbetorna när baconet är nästan färdigt och låt klyftorna bli varma.
4
Tillsätt kapris och persilja. Lägg upp salladen på varsin tallrik.
5
Halvtina och skär fiskblocket i sneda skivor. Vänd dem i mjöl blandat med peppar och salt. Stek dem i panna. Lägg upp dem ovanpå rödbetssalladen och garnera med citron och
6
citronskalsstrimlor.
7
Servera pressad potatis till.