Du behöver

  • 3 kokta rödbetor, ca 300 g
  • 75 g bacontärningar
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 block (400 g) fryst fiskfilé
  • eller portionsbitar av laxfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
  • 1/2 msk flytande margarin
  • 1/2 citron
  • pressad potatis till

Gör så här

1
Klyfta skalade rödbetor (kokas 15-20 minuter alltefter storlek och hur länge de lagrats, eller mikras i påse, 600 W, 10-12 minuter, pricka skalet först).

2

3
Stek bacontärningarna i stekpanna utan extra fett. Lägg i rödbetorna när baconet är nästan färdigt och låt klyftorna bli varma.

4
Tillsätt kapris och persilja. Lägg upp salladen på varsin tallrik.

5
Halvtina och skär fiskblocket i sneda skivor. Vänd dem i mjöl blandat med peppar och salt. Stek dem i panna. Lägg upp dem ovanpå rödbetssalladen och garnera med citron och

6
citronskalsstrimlor.

7
Servera pressad potatis till.