Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- salt
- dill
- 1 knippa (250 g) sparris
- 1 medelstor squash
- 2 tsk olivolja
- sakt, svartpeppar
- 4 portionsbitar tinad (à 125 g) laxfilé
- 2 tsk olivolja
- salt, kajennpeppar
- 2 mogna avocador
- 1 påse guacamolekryddmix
- 2 dl yoghurt
Gör så här
1
Tvätta eller borsta potatisen och koka den med salt och gärna lite dill. Häll bort kokvattnet, låt potatisen ånga av och skiva den grovt.
2
Skär bort eventuellt träiga sparrisbaser. Dela sparrisen i korta bitar. Skiva squashen halvcentimetertjockt, oljepensla och grilla den randig. Salta, peppra. Grilla även sparrisbitarna. Blanda försiktigt med potatisen.
3
Skär bort det gråa på laxbitarna. Oljepensla fisken, salta och peppra. Grilla på dryg medelvärme, 3–4 minuter på varje sida tills fisken är genomstekt.
4
(Stav)mixa avokadoköttet med kryddmixen, rör i yoghurt. Servera guacamolen bredvid.