Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • salt
  • dill
  • 1 knippa (250 g) sparris
  • 1 medelstor squash
  • 2 tsk olivolja
  • sakt, svartpeppar
  • 4 portionsbitar tinad (à 125 g) laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • salt, kajennpeppar
  • 2 mogna avocador
  • 1 påse guacamolekryddmix
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

1
Tvätta eller borsta potatisen och koka den med salt och gärna lite dill. Häll bort kokvattnet, låt potatisen ånga av och skiva den grovt.

2
Skär bort eventuellt träiga sparrisbaser. Dela sparrisen i korta bitar. Skiva squashen halvcentimetertjockt, oljepensla och grilla den randig. Salta, peppra. Grilla även sparrisbitarna. Blanda försiktigt med potatisen.

3
Skär bort det gråa på laxbitarna. Oljepensla fisken, salta och peppra. Grilla på dryg medelvärme, 3–4 minuter på varje sida tills fisken är genomstekt.

4
(Stav)mixa avokadoköttet med kryddmixen, rör i yoghurt. Servera guacamolen bredvid.