Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- 1 msk margarin eller smör
- salt, svartpeppar
- 1 st burk djupfryst apelsinjuice + 4 dl vatten eller 6 dl färdig apelsinjuice
- 2.5 msk dijonsenap osötad
- 1-2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 2-3 st morötter lilla modellen
- 0.5 msk olivolja
Gör så här
Om kotletterna har fettkant är det klokt att klippa några jack i den så att köttet inte blir skålformat vid stekning. Bryn och efterstek kotletterna långsamt till fin färg i matfettet. Strö på salt och mal över peppar. Häll över juice, blandad med vatten, senap och eventuell vitlök. Sjud under lock 5-10 minuter. Snitta, skölj och strimla purjon under tiden. Skiva skalade morötter. Fräs strimlor och slantar lite mjuka i olja i en kastrull. Strö det hela över kotletterna i sin sås. Servera med kokt ris eller potatis.