Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • strösocker till smörgåspappret
  • 2 dl hallonsylt fast

Gör så här

1
Klä långpannan, cirka 30 x 40 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner vetemjölet med bakpulvret i pöset och vänd in det med en slickepott. Rör i mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter.

2
Ta ut kakan och stjälp upp den på sockrat smörgåspapper. Bred ögonblickligen på sylten och rulla samman kakan från långsidan med hjälp av papperet. Låt kakan kallna med skarven nedåt.

3
Skär kakan i skivor och servera dem med eller utan garnering. Rulltårtan kan frysas.