Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- strösocker till smörgåspappret
- 2 dl hallonsylt fast
Gör så här
1
Klä långpannan, cirka 30 x 40 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner vetemjölet med bakpulvret i pöset och vänd in det med en slickepott. Rör i mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter.
2
Ta ut kakan och stjälp upp den på sockrat smörgåspapper. Bred ögonblickligen på sylten och rulla samman kakan från långsidan med hjälp av papperet. Låt kakan kallna med skarven nedåt.
3
Skär kakan i skivor och servera dem med eller utan garnering. Rulltårtan kan frysas.