Du behöver
- 400 g potatis
- 2 bitar lax (à 150 g)
- 1/2 påse ratatouillegrönsaker (frysta)
- 2 msk fisk- och vinfond
- 1/2 lime i klyftor
- ett knippe färsk dill
- salt
- svartpeppar, gärna nymalen
Gör så här
1
1. Borsta potatisen och koka den under lock i en hög kastrull.
2
2. Skär fisken i stora kuber (ca 4 x 4 cm).
3
3. Lägg grönsakerna, laxen och fonden i en stekpåse. Pressa över limen och lägg limeklyftorna i påsen. Klipp ner dillen. Salta och peppra.
4
Förslut påsen.
5
4. Placera påsen överst i potatiskastrullen och låt den koka/ånga med de sista sju till tio minuterna eller tills fisken koagulerat.
6
5. Lyft upp påsen. Slå bort vattnet från potatisen.
7
6. Fördela fisken och grönsakerna på två tallrikar och servera tillsammans med potatisen.