Du behöver

  • 400 g potatis
  • 2 bitar lax (à 150 g)
  • 1/2 påse ratatouillegrönsaker (frysta)
  • 2 msk fisk- och vinfond
  • 1/2 lime i klyftor
  • ett knippe färsk dill
  • salt
  • svartpeppar, gärna nymalen

Gör så här

1
1. Borsta potatisen och koka den under lock i en hög kastrull.

2
2. Skär fisken i stora kuber (ca 4 x 4 cm).

3
3. Lägg grönsakerna, laxen och fonden i en stekpåse. Pressa över limen och lägg limeklyftorna i påsen. Klipp ner dillen. Salta och peppra.

4
Förslut påsen.

5
4. Placera påsen överst i potatiskastrullen och låt den koka/ånga med de sista sju till tio minuterna eller tills fisken koagulerat.

6
5. Lyft upp påsen. Slå bort vattnet från potatisen.

7
6. Fördela fisken och grönsakerna på två tallrikar och servera tillsammans med potatisen.