Du behöver

  • 4 skiva karré à 100-150 g, benfri
  • 1 st burk ananas (nettovikt 140 g) skivad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 0.5 dl madeira
  • 1 tsk brun farin
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk maizenaredning

Att äta till:

potatis pressad
purjolök kokt

Gör så här

1
Börja med att lägga lergrytan i vatten minst 1/2 timme. (Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock.) Lägg skivorna i grytan. Vispa ihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning.

2
Häll det över skivorna och ställ in formen i kall ugn.

3
Sätt samtidigt ugnens termostat på 175 grader.

4
Låt grytan stå i ugnen 1-1 1/2 timme.

5
Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasen skuren i bitar.

6
Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.

7
Man kan låta köttet marinera några timmar i såsblandningen innan tillagningen i ugn.


Kommentar:
Med det här receptet vann Ingbrit andra pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.