Du behöver
- 4 skiva karré à 100-150 g, benfri
- 1 st burk ananas (nettovikt 140 g) skivad
- 2 msk kinesisk soja
- 0.5 dl madeira
- 1 tsk brun farin
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk maizenaredning
Att äta till:
potatis pressad
purjolök kokt
Gör så här
1
Börja med att lägga lergrytan i vatten minst 1/2 timme. (Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock.) Lägg skivorna i grytan. Vispa ihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning.
2
Häll det över skivorna och ställ in formen i kall ugn.
3
Sätt samtidigt ugnens termostat på 175 grader.
4
Låt grytan stå i ugnen 1-1 1/2 timme.
5
Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasen skuren i bitar.
6
Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.
7
Man kan låta köttet marinera några timmar i såsblandningen innan tillagningen i ugn.
Med det här receptet vann Ingbrit andra pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.