Du behöver
- 4 skivor dagsgammalt formbröd
- ca 2 dl riven ost
- ca 5 msk riven parmesanost
- 2 äggulor + lite kallt vatten
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
- 3 msk finhackad persilja
- 16 strömmingsfiléer
- salt och vitpeppar
- (oliv)olja till stekning
- Panering:
- 1 ägg
- ca 1 dl ströbröd
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
Skär av kanterna på brödet och blötlägg inkråmet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur vattnet. Blanda med riven ost, äggulor, kryddor och hackad persilja. Ta eventuellt ett par matskedar kallt vatten för att få smeten lagom lös.
2
3
Salta och peppra på strömmingsfiléernas köttsida och bred ostfyllningen på hälften av filéerna. Lägg de andra ovanpå och tryck till. Vispa ägget till paneringen och vänd strömmingsflundrorna i ägget och sedan i ströbröd med salt.
4
5
Stek flundrorna guldgula i olja på båda sidor och servera med citronklyftor och blandad sallad.