Du behöver

  • 4 skivor dagsgammalt formbröd
  • ca 2 dl riven ost
  • ca 5 msk riven parmesanost
  • 2 äggulor + lite kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 16 strömmingsfiléer
  • salt och vitpeppar
  • (oliv)olja till stekning
  • Panering:
  • 1 ägg
  • ca 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Skär av kanterna på brödet och blötlägg inkråmet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur vattnet. Blanda med riven ost, äggulor, kryddor och hackad persilja. Ta eventuellt ett par matskedar kallt vatten för att få smeten lagom lös.

2

3
Salta och peppra på strömmingsfiléernas köttsida och bred ostfyllningen på hälften av filéerna. Lägg de andra ovanpå och tryck till. Vispa ägget till paneringen och vänd strömmingsflundrorna i ägget och sedan i ströbröd med salt.

4

5
Stek flundrorna guldgula i olja på båda sidor och servera med citronklyftor och blandad sallad.