Du behöver

  • 250 g kallrökt lax
  • 3.5 st tomater medelstora
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g tagliatelle gul

Gör så här

1
Sätt först vatten till pastan på kokning.

2
Skär laxen i tärningar, lite större än sockerbitar.

3
Skär kryss i tomaterna och doppa dem helt kort i kokande vatten. Dra sedan av skalen och skär tomaterna i ganska stora bitar.

4
Skala och skär vitlöken i lövtunna skivor.

5
Lägg pastan i det kokande vattnet och koka den enligt anvisning på paketet.

6
Häll i och hetta upp oljan lite i en låg vid panna. Lägg nu i laxtärningar, tomatbitar och vitlök.

7
Fräs det hela på inte alltför hög värme under några minuter. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda så att den får lätt krämig konsistens.

8
Fördela först den kokta, i durkslag väl avrunna pastan i djupa tallrikar och fördela sedan den läckra laxsåsen över. Lägg på en liten kvist salvia, timjan eller basilika eller strö över hackad gräslök eller persilja.

9
Servera direkt – när rätten är nylagad och het!