Du behöver
- 1 burk röda bönor (kidney beans)
- 2 msk olivolja
- 3 stora (150 g) finhackade schalottenlökar
- (1-2 krossade vitlöksklyftor)
- 1 dl vatten
- 3 msk nypressad citronsaft
- 4-5 blad salvia
- 2 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1/2 dl klippt bladpersilja
- några kvistar timjan
- 1 msk kapris
- ca 150 g mâchesallad (fältsallad)
- 1 dl (ca 50 g) bacon i tärningar
- 400 g strimlad kycklingfilé
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Låt bönorna rinna av. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och eventuellt vitlök. Låt det fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Ta pannan från spisen och tillsätt vatten, citronsaft och salvia. Tillsätt salt och peppar. Blanda i persilja, repade timjanblad, kapris och bönor.
2
Skölj salladen, fördela den över tallriksytorna och lägg på bönblandningen. Stek bacontärningarna och strö dem över salladen.
3
Stek också kycklingstrimlorna vackert gulbruna. Krydda med salt och peppar. Fördela köttet över salladen och garnera med persiljeblad.