Du behöver
- ca 300 g torsk, djupfryst eller färsk
1 st lime
1 kruka citronmeliss
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 lime
1 krm salt
lite grovmalen svartpeppar
Att servera till:
kokt potatis
Gör så här
1
Använder man djupfryst torsk är det bra att ta den ur frysen på morgonen och låta den tina under dagen i kylskåpet.
2
Pressa en lime och klipp cirka 1/2 kruka citronmeliss i en plastpåse. Lägg i den tinade eller den färska torsken. Låt marinera en kvart till en timme.
3
Torka bort melissbladen och mikra fisken 6-8 minuter på 3/4 effekt. Låt värmeutjämna. Fisken ska var vit och fast. (Eller ugnskoka fisken på 175 grader cirka 20-25 minuter, täckt med aluminumfolie.)
4
Fräs smöret till såsen i en kastrull och dofta i mjölet. Rör noga så att smör och mjöl blandar sig. Späd lite i taget med matlagningsgrädde och vatten. Pressa saften ur limen och smaksätt till önskad syrlighet. Salta och peppra.