Du behöver

  • ca 300 g torsk, djupfryst eller färsk
    1 st lime
    1 kruka citronmeliss
    Sås:
    2 msk smör
    2 msk vetemjöl
    2 dl matlagningsgrädde
    1 dl vatten
    1 lime
    1 krm salt
    lite grovmalen svartpeppar
    Att servera till:
    kokt potatis

Gör så här

1
Använder man djupfryst torsk är det bra att ta den ur frysen på morgonen och låta den tina under dagen i kylskåpet.

2
Pressa en lime och klipp cirka 1/2 kruka citronmeliss i en plastpåse. Lägg i den tinade eller den färska torsken. Låt marinera en kvart till en timme.

3
Torka bort melissbladen och mikra fisken 6-8 minuter på 3/4 effekt. Låt värmeutjämna. Fisken ska var vit och fast. (Eller ugnskoka fisken på 175 grader cirka 20-25 minuter, täckt med aluminumfolie.)

4
Fräs smöret till såsen i en kastrull och dofta i mjölet. Rör noga så att smör och mjöl blandar sig. Späd lite i taget med matlagningsgrädde och vatten. Pressa saften ur limen och smaksätt till önskad syrlighet. Salta och peppra.