Du behöver

  • 1 pkt bacon
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 stor gul lök
  • 6-8 skalade potatisar
  • 1-2 msk smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 300 g blodpudding

Gör så här

1
1. Tärna baconet och stek det frasigt i torr stekpanna på hög värme. (Ännu knaprigare blir det om man steker skivorna åtskilda och klipper dem i tärningar när de runnit av.) Tag upp, låt rinna av på papper.

2
2. Skiva sellerin, grovtärna äpplen, lök och potatis. Stek var sort för sig i en aning smör, salta och peppra på potatisen under stekningen.

3
3. Skiva puddingen och stek skivorna frasiga på hög värme i lite smör. Blanda samman alla tärningar och servera blodpuddingen till.


Kommentar:
Om du vill ändra…
Kassler är magrare än bacon.