Du behöver
- 1 pkt bacon
- 2 stjälkar blekselleri
- 3 syrliga äpplen
- 1 stor gul lök
- 6-8 skalade potatisar
- 1-2 msk smör att steka i
- salt, svartpeppar
- 300 g blodpudding
Gör så här
1
1. Tärna baconet och stek det frasigt i torr stekpanna på hög värme. (Ännu knaprigare blir det om man steker skivorna åtskilda och klipper dem i tärningar när de runnit av.) Tag upp, låt rinna av på papper.
2
2. Skiva sellerin, grovtärna äpplen, lök och potatis. Stek var sort för sig i en aning smör, salta och peppra på potatisen under stekningen.
3
3. Skiva puddingen och stek skivorna frasiga på hög värme i lite smör. Blanda samman alla tärningar och servera blodpuddingen till.
Om du vill ändra…
Kassler är magrare än bacon.