Du behöver
- 4 st tomater (eller 5-6 små körsbärstomater)
- 1 st zucchini medelstor
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2 st lagerblad smulade
- 1 msk oregano torkad
- 0.5 st citron
- 2 dl vin torrt, vitt
- salt svartpeppar och olivolja
- 600 g fiskfilé t.ex. torsk eller kolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Halvera och kärna ur tomaterna innan de skärs i små bitar. Halvera zucchinin på längden och skär den i halvmånformade skivor. Är skivorna stora skärs de i fyra delar.
3
4
Blanda tomater och zucchini i en smord ugnsfast form med hackade vitlöksklyftor, smulade lagerblad, citronskivor och vitt vin. Salta och peppra och droppa på olivolja.
5
6
Stek grönsakerna mitt i ugnen 15-20 minuter tills de mjuknat lite. Ta ut formen. Skär fiskfiléerna i ganska stora bitar och lägg på grönsaksbädden. Droppa på olivolja och salta och peppra lite på fisken.
7
8
Droppa på lite mer vitt vin och täck med folie. Stek i ugnens nedre del cirka 20-25 minuter till fisken är vit och fast. Tiden beror på hur tjocka fiskbitarna är. Servera med sallad och bröd.