Du behöver

  • 4 st tomater (eller 5-6 små körsbärstomater)
  • 1 st zucchini medelstor
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad smulade
  • 1 msk oregano torkad
  • 0.5 st citron
  • 2 dl vin torrt, vitt
  • salt svartpeppar och olivolja
  • 600 g fiskfilé t.ex. torsk eller kolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Halvera och kärna ur tomaterna innan de skärs i små bitar. Halvera zucchinin på längden och skär den i halvmånformade skivor. Är skivorna stora skärs de i fyra delar.

3

4
Blanda tomater och zucchini i en smord ugnsfast form med hackade vitlöksklyftor, smulade lagerblad, citronskivor och vitt vin. Salta och peppra och droppa på olivolja.

5

6
Stek grönsakerna mitt i ugnen 15-20 minuter tills de mjuknat lite. Ta ut formen. Skär fiskfiléerna i ganska stora bitar och lägg på grönsaksbädden. Droppa på olivolja och salta och peppra lite på fisken.

7

8
Droppa på lite mer vitt vin och täck med folie. Stek i ugnens nedre del cirka 20-25 minuter till fisken är vit och fast. Tiden beror på hur tjocka fiskbitarna är. Servera med sallad och bröd.