Du behöver
- En hel kyckling, eller 6-7 kycklinglår
- 3-4 flaskor öl
- 1-2 buljongtärningar
- 3-4 rågade msk lingonsylt
- 1 msk dragon, torkad
- Att servera till:
- 8-10 potatisar
- broccoli
Gör så här
1
Stycka kycklingen. Lägg ner i en vid kastrull. Tillsätt öl i sådan mängd att kycklingen täcks. Lägg i buljongtärningar. Eventuellt kan man fylla på med vatten och buljong om inte ölen räcker.
2
Lägg i lingonsylt. Koka upp. Låt det hela koka tills dess köttet lossnar från benet. Tillsätt dragon på slutet.
3
Lyft upp kycklingen och reducera vätskan och använd den som bas för en vit sås. Servera pressad potatis till. Kokt broccoli eller andra grönsaker gör måltiden komplett. Gott. Tro mig!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.