Du behöver

  • 1–2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 3–4 medelstora, skalade och tunt skurna äppelklyftor
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • Frasvåfflor på vispgrädde:
  • 4 dl vispgrädde, vispad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör:
  • iskall grädde, mjukvispad
  • några limestrimlor
  • frukt till dekor
  • 1–2 krm salt

Gör så här

1
Frasvåfflor:

2
Blanda delar av grädden med mjölet och vattnet. Smaka av med salt och rör ner resten av grädden. Grädda våfflor.

3

4
Äpple och maräng:

5
Koka upp socker och vatten. Lägg i äppelbitarna och låt småputtra tills frukten är nästan mjuk. Låt kallna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret. Lägg ihop två hjärtan med äppelklyftor emellan. Toppa med äggvita. Strö över mandelspån och grädda i 200 graders ugnsvärme tills marängen fått fin färg. Dekorera med limestrimlor.


Kommentar:
Våfflorna räcker till 12 laggar och tar cirka 1 timme att laga. Äpplena och marängen tar cirka 40 minuter att tillaga.