Du behöver

  • 800 g morötter
  • 1 skiva bacon, i småbitar
  • bladen från 2 kvistar rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • det rivna skalet från 1/2 apelsin
  • 1 tsk apelsinmarmelad
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna, dela de större.

2
Riv av 60 centimeter aluminiumfolie, vik på mitten så att du får ett veck och vik sedan upp igen. Lägg morötterna i en hög på folien på ena sidan om vecket.

3
Fördela bacon, finhackad rosmarin, vitlök, apelsinskal, apelsinmarmelad och smör över morötterna, salta och peppra. Vik den fria foliehalvan över morötterna och skrynkla till och förslut kanterna, men lämna ovansidan öppen så att du får en påse.

4
Dela apelsinen och pressa saften från den ner i påsen, förslut även ovansidan. Lägg foliepåsen på en plåt och baka i ugnen i cirka 50 minuter.

5
Stjälp varsamt upp morötter och spad i en trevlig uppläggningsskål och servera.