Du behöver

  • 2–3 msk finhackad färsk ingefära
  • 3–4 vitlöksklyftor
  • 2 stora rödlökar eller 4 små
  • 1 dl olja
  • 5 kokta skalade potatisar, i bitar
  • 1 litet blomkålshuvud, i buketter, lättkokta
  • 2 gröna chilifrukter, hackade
  • 1 msk malen koriander
  • 1/2–1 tsk malen chilipeppar
  • 2 msk garam masala
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 näve lättkokta haricots verts
  • 12 lättkokta okrafrukter (kan uteslutas)
  • 2–3 gröna paprikor i cirka 2 cm strimlor
  • 6–8 mogna tomater, grovhackade
  • ev 1 dl vatten

Gör så här

1
Hacka ingefäran och vitlöken fint. Skiva rödlöken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en stor panna och bryn på hög värme under omrörning tills allt är lite friterat.

2
Tillsätt den kokta potatisen och blomkålen, rör om och fräs dem i 5 minuter på hög värme.

3
Tillsätt de övriga kryddorna och saltet. Börja med en mindre mängd och smaka av, alla kryddor och blandningar är lite olika.

4
Koka hastigt bönorna och okran tills de är lättkokta. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

5
Tillsätt paprikan, rör om, fräs i 5 minuter.

6
Tillsätt därefter bönor och okra, låt fräsa några minuter.

7
Tillsätt till sist tomatbitarna, fräs under omrörning i 5–10 minuter så att allt blir mjukt och blandat, men utan att koka sönder. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.

8
Om man använder okra reds såsen till en simmig konsistens av okrans frön, ungefär som när man reder med arrowrotmjöl. Serveras till exempel med basmatiris.