Du behöver

  • Ca 1000 g Kronfågel kycklingben
  • Valfri grillkrydda
  • Potatissallad
  • 3 dl tjock turkisk yoghurt
  • 1 riven grön gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 800 g kokt kall nypotatis
  • 5-10 klyftade rädisor
  • 1/2 dl hackad dill
  • Peppar

Gör så här

1
Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt, blanda och låt rinna av i ca 30 minuter. Krama ur gurkrivet och blanda med yoghurt, vitlök, potatis i mindre bitar, rädisor och dill. Smaksätt med ev. salt och peppar. Låt gärna stå ett par timmar och mogna. Krydda kycklingbenen runt om och grilla i ca 15 minuter. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera kycklingbenen med potatissalladen och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!