Du behöver

  • 200 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad smulad rosmarin
  • 2 blötlagda grillpinnar av trä
  • grillolja

Gör så här

1
Blanda lammfärsen med salt, peppar och rosmarin. Dela färsbiten i två bitar som trillas till två långa korvar. Stick in grillpinnar mitt i och kläm fast. Pensla med grillolja och grilla under ugnsgrillen i 225 grader 7-10 minuter, tills färsen nätt och jämnt byter färg från rosa till grått inuti. Kan även stekas i stekpanna.

2
Korngrynssallad: Koka 1 dl korngryn (klippta gryn) i 8 dl vatten och 1/2 tsk salt 15 minuter. Häll av vattnet genom en sil och spola med kallvatten. Låt droppa av. Blanda med pyttesmå kokta broccolitoppar och 2 msk grovhackade valnötskärnor.

3
Korianderyoghurt: Rör samman 1 dl (matlagnings)yoghurt, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm strösocker, 1 krm salt och 1/2 tsk malen koriander.