Du behöver
- 200 g lammfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk torkad smulad rosmarin
- 2 blötlagda grillpinnar av trä
- grillolja
Gör så här
1
Blanda lammfärsen med salt, peppar och rosmarin. Dela färsbiten i två bitar som trillas till två långa korvar. Stick in grillpinnar mitt i och kläm fast. Pensla med grillolja och grilla under ugnsgrillen i 225 grader 7-10 minuter, tills färsen nätt och jämnt byter färg från rosa till grått inuti. Kan även stekas i stekpanna.
2
Korngrynssallad: Koka 1 dl korngryn (klippta gryn) i 8 dl vatten och 1/2 tsk salt 15 minuter. Häll av vattnet genom en sil och spola med kallvatten. Låt droppa av. Blanda med pyttesmå kokta broccolitoppar och 2 msk grovhackade valnötskärnor.
3
Korianderyoghurt: Rör samman 1 dl (matlagnings)yoghurt, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm strösocker, 1 krm salt och 1/2 tsk malen koriander.