Du behöver
- 3 vitlökar, pressade
- 1/2 msk rosmarin
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 stor dubbel eller 2 mindre, dubbla lammkotletter
- Ugnsstekta grönsaker:
- 1 paprika, skuren i bitar
- 100 g zucchini, skivad
- 1/2 röd lök, skuren i klyftor
- 2 nypor flingsalt
- 2 vrid svartpeppar
- 1/2 dl olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- 75 g fetaost, i mindre bitar
- 10 oliver
- 5 valnötskärnor
- Vitlökssmör:
- 50 g smör
- 2 klyftor vitlök
- 1 knippa persilja
Gör så här
1
Blanda vitlöken med rosmarin, olivolja och vinäger. Marinera lammkotletten däri i cirka 1 timme. Grilla den sedan strax före serveringen.
2
3
Blanda om och sprid ut ingredienserna till de ugnsstekta grönsakerna i en ugnssäker form.
4
5
Tillaga dem i 200 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter. Mixa ingredienserna till smöret. Lägg upp grönsakerna och kotletten toppad med smöret och servera.