Du behöver

  • 3 vitlökar, pressade
  • 1/2 msk rosmarin
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 stor dubbel eller 2 mindre, dubbla lammkotletter
  • Ugnsstekta grönsaker:
  • 1 paprika, skuren i bitar
  • 100 g zucchini, skivad
  • 1/2 röd lök, skuren i klyftor
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 vrid svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • 75 g fetaost, i mindre bitar
  • 10 oliver
  • 5 valnötskärnor
  • Vitlökssmör:
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippa persilja

Gör så här

1
Blanda vitlöken med rosmarin, olivolja och vinäger. Marinera lammkotletten däri i cirka 1 timme. Grilla den sedan strax före serveringen.

2

3
Blanda om och sprid ut ingredienserna till de ugnsstekta grönsakerna i en ugnssäker form.

4

5
Tillaga dem i 200 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter. Mixa ingredienserna till smöret. Lägg upp grönsakerna och kotletten toppad med smöret och servera.